Tuesday, 6 April 2021

Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M

Assalamualaikum Rakan Maya,
 
Hari ini sekali lagi Yat berpeluang lagi untuk join Segmen Bloglist dari blog sis salatulzarida. Sebenarnya bukan hadiah yang Yat kejarkan, cukup sekadar untuk menambah rakan blogger dan peroleh info semasa dari rakan-rakan blogger. Mana yang tiada idea menulis pon bagus juga sebenarnya. So tidak la sunyi blog kite ye.

 Segmen Bloglist Ramadan

So, berikut adalah Syarat penyertaan yang tersangat mudah untuk kita buat: 

1.  Follow blog ini :  salatulzarida.blogspot.com 

2.  Buat satu entry bertajuk : Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M 

3.  Letakkan banner dan backlink kan kepada link entry ini 

4.  Publish entry dan letakkan link penyertaaan blog dalam ruang komen di entry ini.


Tempoh segmen ini berlansung mulai hari ini 5 April 2021 dan tamat pada 12 April 2021.



Semoga tersenarai dalam Rakan Blogger Ramadan sis salatulzarida.
 
Bye. 


Monday, 5 April 2021

Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog

Assalamualaikum buat Semua Warga Maya..

Hari ini saya berpeluang lagi untuk join contest Giveaway yang di tag oleh rakan blog saya Cuya. Thanks ya tag saya, sebab anda buatkan saya terasa rakan blogger itu wujud (blog saya pon suam2 je). Kihkihkih...

https://1.bp.blogspot.com/-Pr5q5WpX_cE/YFa8yHK_i3I/AAAAAAAAWGw/uDC5cC_3E3c07TyBcYegNvazJoBSjC_LQCLcBGAsYHQ/s652/Giveaway%2BRaya%2BBSRB.jpg 

Perasaan saya dalam menyambut bulan Ramadhan & Syawal yang bakal tiba tidak lama lagi seharusnya tidak sabar disamping anak-anak yang kian meningkat umur. Suami? sepanjang bulan ramadhan dia bekerja shift petang so tinggal saya dan anak-anak je untuk berbuka.

Yang paling terujanya anak dara sis yang sulung baru masuk darjah 1 dan x sabar nak puasa. Sis x paksa dia berpuasa penuh cukup sekadar termampu untuk dia saja. Anak teruna sis pula bru masuk 1 tahun 7 bulan, dah macam-macam akal dah tu. Sis yakin suasana buka puasa sis nanti comfirm meriah (huru hara).  

Bila berlalunya Ramadhan akan munculnya Syawal. Yang pastinya persiapan menyambut hari raya sis mestilah boria dengan tema pilihan tahun ini Purple Lavendar dengan harapan dapat Rentas Negeri pulang ke kampung sebelah suami.

Sama-sama kita berdoa agak kita sentiasa dimurahkan rezeki dan sentiasa dilindungiNya walau dia mana jua kita berada.. Amin.


Jalan-jalan beli pulsa

Pulang main makan ketupat

Jangan lupa ibadah puasa

Agar pahala dapat berlipat

 

Last, sis nak tag sis Zarida and sis Rashidah untuk join giveaway ni. 

Bye..